Nuotekų valymui - Švaistė. Kodėl, už kiek ir kaip.

Neskubėjau aš su šiuo klausimu: tai kiti darbai, tai kitur pinigai :) O kadangi neskubėjau, tai turėjau gražaus laiko susirinki nuomonių, ramiai pakalbėti ir nuspręsti. Na ir ką gi - kaip visuomet, kiekvienam individualiam atvejui - individualus sprendimas. Pradinis susigaudymas įvyko per parodą Super Namai, juokinga, bet po to dar norėjau į Restą patekti ir galbūt kažkam palikti jau pradinį įnašą nes akcijos bus, bet į Restą aš nepatekau - per didelės automobilių eilės buvo, o jos man siaubą kelia. Vat tuomet aš nutariau neskubėti, o dabar surašysiu, kodėl yra gerai Švaistė. Nes būtent šį biologinį nuotekų valymo įrenginį aš pasirinkau, ir dabar man jis atrodo pats geriausias pasirinkimas rinkoje.


Aišku ji dabar tik sumontuota, ir bačkoje ten dar tik švarutėlis vanduo :) Bet tiesą sakant apie įrenginių veikimą, efektyvumą tai kiek panagrinėjus aš supratau kad visi normalūs BNVĮ gamintojai turi sertifikatus ir veiksmas pats vyksta gerai. O štai niuansai, kodėl turite rinktis vieną ar kitą prasideda tuomet, kai reikia užkasti tą bačką būtent jums priklausančiame grunte. O gruntas gali būti ir ne itin dėkingas, ir tokiu atveju trapesni įrenginiai...subliukšta. Taip taip, juos gali suspausti ir deformuoti...

Tvirtumas. Taigi pirmas taškas Švaistei už tai, kad tai stipriausias ir tvirčiausias įrenginys kol kas rinkoje. Ji pagaminta iš polipropileno. Taip, yra kitų kurie irgi gamina iš polipropileno, bet Švaistės yra storiausios sienelės, iš vokiškos žaliavos. "Plastmasei", kaip sakoma, pinigų nepagailėjo. Mano atveju tai labai svarbus momentas, gruntiniai vandenys kai kur metro gylyje, silpnesnę bačką suspaustų. O štai Švaistės bačkos turi tokius standumo žiedus, iš to paties storo polipropileno, ir tokia konstrukcija bei kokybiška medžiaga neleis gruntui tos baškos suspausti. Būtent todėl skirtingai nuo kitų gamintojų, iš jos galima imti ir išsiurbti dumblą, pas kitus kiek kitaip - apie tai vėliau.

Pigesnis montavimas. Bačka tvirta, ir ją stato tiesiai į duobę, nereikia gelžbetonio šulinių. Jeigu kiti gamintojai ar jų pardavėjai, sakykim VH6 deklaruoja, kad jokio ten betoninio pado nereikia, - kai kalba pasisuks konkrečių darbų link ir jie pamatys jūsų geo tyrimus, ir pamatys kad vanduo gruntinis juos velniop gali užpilti ir sulamdyti, jie jums subtiliai ir primygtinai parekomenduos tą betoninį padą :) Įrodymas, kad Švaistę imi ir paprastuoju būdu pastatai duobėje, kurioje sunkiasi gruntiniai vandenys, nufilmuotas štai čia.

Pigesnis eksploatavimas. Čia kaip kam. Man August atstovai patarė kam gi kvaršinti galvą geriau pasirašyti sutartį - viską prižiūrės ir tinkamai išsiurbs. Trapesnių korpusų gamintojai nenori tiesą sakant kad pats klientas ar koks mašinos-siurblio vairuotojas lįstu su žarna išsiurbinėti - ten galima sulaužyti kai kurias dalis su žarnos antgaliu. Aišku, galima tai daryti švelniai ir nesulaužyti. Svarbiausias visgi čia tas dalykas, kad siurbti reikėtų po truputį iš skirtingų sekcijų, nes kitaip bačka gali deformuotis. Švaistės vėl gi konstrukcija leidžia paprasuoju būdu įmesti žarną ir išsiurbti dumblą. Čia gali apsitarnauti pats.

Kaina. Pačio įrenginio kainą man pavyko suderėti už 1350 eur. O papildomai - priklauso koks pas jus gruntas. Mano variantas nėra dėkingas, nei kokio melioracijos griovio šalia, nei gruntas toks kad pastatytum infiltracinį šulinį - nesugers, nenaudėlis. Taigi reikėjo siurblinės. Ir štai mano atveju:
Švaistė + Siurblinė su siurbliuku + Orapūtė + Vamzdžiai (atstumas nuo namo 13 m) + montavimo darbai man atsiėjo už 2400 eur. Pasiderėjus, žinoma. Tiesą sakant kiti gamintojai nebuvo pasiūlę pigiau, tik bragiau, o turint omeny, kad Švaistė nesigiria savo pigumu, tai sumoje gavosi super.

Prieš nuotraukų reportažą dar keli įdomūs momentai kol nepamiršau, nes gali tokie klausimai iškilti:

Ar statyti-montuoti pačiam? Na kaip...galima, bet tai tikrai ne moteriškas darbas :) Jei rimtai, tai kolegos "statomenama" patirtis mane gerokai įbaugino, matant kaip į pilną vandens duobę statė ir kiek laiko sugaišo. Aš apsiverkusi būčiau daug kartų, kolegoms - pagarba. Kai jau matei ir žinai, atrodo viskas paprasta, iš tiesų taip ir yra. Bet kasant sakykim duobę pas mane - tai vanduo sunktis pradeda, tai didžiulis luitas žemės atiplėšia ir žlegteli, žodžiu, net žiūrėti buvo kiek nejauku. Jeigu daryčiau tai su artimųjų pagalba, na...tiesą sakant nedaryčiau. Bet kiekvienas iš proto kraustosi savaip, ne molėkulinė fizika čia - įmanoma.

Kokiu atstumu nuo kaimyno sklypo? 5 m! Dabar vyrauja nuomonė, kad 3 m. BET jeigu turite galimybę statyti 5 m atstumu - būtų geriau. Tame tuščiame sklype jūsų kaimynas 3 m nuo ribos kada nors gali namuką iškelti, ir jam tikrai gali nepatikti kad 6 m nuo jo namuko bus jūsų kanalizacijos dangtis. Esmė ta, kad biurokratai pradeda kabinėtis, ir pradeda rekomentuoti ir reikalauti kad būtų 5 m nuo rubiažiaus, nes daug skundų ir bręsta problemėlė. Šalia savo namo kaip tik norit, tiesa, neįkaskite šalia elektros linijos jos apsaugos zonoje (aš vos nepadariau šios klaidos, gerai kad galvą pakėliau...)

Orapūtė su taimeriu jums sutaupys tik 1 eur / men. Kai kurie tą taimerį įvardina kaip didžiulį privalumą, tačiau tai yra dienos pabaigoje vienas euras. O štai jeigu taimerio relė, kuri yra nepadoriai kinietiška, suges (o taip kartais nutinka) tai jums kainuos visas tas taupymas padauginus iš kelių kartų. Gali nesugesti. Bet ir nereikia iš to daryti stebuklo jūsų piniginei.

Dangtis. Tiesa, atkreipkite dėmesį į dangtį. Švaistės man patiko, nes mažas ir juodas (gėda prisipažinti, pradžioje tas kuklus dangtis mane ir suviliojo pasidomėti daugiau šiuo aparatu, nes gi grožis yra labai svarbu). Kai kurių gamintojų dideli, labiau išsiskiria aplinkoje.

Ką gi. O štai kaip viskas vyksa - instrukcija :)

Pradžioje pažymi vietas kuoliukais, kur bus Švaistė - jos centras 5 m iki kaimyno sklypo, 13 m nuo namo. Siurblinei atstumų laikytis nereikia, taigi ji 2-3 m nuo sklypo krašto.


Tada nuo pamato kasame tranšėją. Prieš tai kažkada pamate buvo pravestas elektrai laidas (čia šiaip labai svarbus momentas tuo metu kai vedžiojate elektros laidus). Įvadas buvo padarytas 60 cm gylyje:


Todėl prijungė alkūnę:


Ir perėjimas šiek tiek žemiau (rodos, 20 cm):



Nuolydis 1 cm 1 metrui:


Štai koks griovys, oj oj:


Tuomet kasame duobę kažkur 2,5 m gylio. Ir pradeda šliaužti žemė...


Gruntinis vanduo savo kanaliukais po trupučiuka sunktis irgi pradėjo:


Renius, kuris Švaistės sukūrėjas, ir iš kurio pirkau, atidžiai žiūrėjo, ir ramino, kad tikrai kol kas viskas saugu, o man kažkaip norėjosi, kad darbininkas greičiau išliptų iš tuos duobės :)


Tiesą sakant, sutuacija su gruntu galėjo būti ir blogesnė. Pataikėme ant geros, sausos vietos, tikrai žinau, kad sklype yra ir tokių taškų, kur vanduo kaupiasi grėsmingiau, taigi su vieta pasisekė, o ir rugpjūtis yra geras mėnuo tokiems darbams, gruntiniai vandenys ne tokie agresyvūs.

Iškasus duobę, traktorius švelniai įkelia Švaistę, nufilmavau šį svarbų civilizuotam gyvenimui sodyboje įvykį https://www.youtube.com/watch?v=9vqskR3jKjQ

Bačka stovi, pasisukusi taip, kad pajungti į ją galima būtų vamzdį, ateinantį iš namo:



Visą laiką naudojamas gulsčiukas, labai svarbu, kad būtų lygu:


Lendam į bačką ir viduje užsandarinamas sujungimas, kaip ir išorėje. 



Klausiu, o kaip tuomet su tais užsandarinimais būna jeigu pats žmogus savo jėgom stato - tuomet sako viskas paruošiama iš anksto, gamykloje, tik tokiu atveju labiau taikyti ir pataikyti reikia. Ir vis su gulsčiuko pagalba stebint lygumą, pradedama užpilinėti duobė:


Patenkinti montuotojai :)


Pradedam į bačką leisti vandenį:


Tuomet ruošiama siurblinė. Tai tokia bačka - cilindro formos. Sandarinami sujungimai:




Sandarinami ir viduje :)


Bačką ir siurblinę jungia vamzdis:


Čia nuotraukoj atrodo kad vamzdis kyla, iš tiesų nuolydis į siurblinės pusę, žinoma:


Siurblinė beveik užkasama:


Iš siurblinės susikaupęs skysti pašalinamas siurbliuko pagalba pro vamzdelį. Taigi sandarinama vamzdelio įėjimo vieta siurblinėje:


Ir pajungiamas toks šlangas:


Šlangas tas nuo siurblinės turi eiti kaip tik ne su nuolydžiu, o atvirščiai kilti į viršų. Taip yra daroma tam, kad žiemą "išspjovus" vandenį, tai kas liktų sutekėtų atgal ir neužsiliktų vamzdelyje bei nesušaltų į ledą.


Vamzdelis kyšo kaip šnipas. Geriausia kad tai būtų ar kokiuose krūmuose ar pan, žiemą kad nebadytų akių susidariusi balutė, tiksliau apledėjimas.



Į siurblinę montuojamas toks siurbliukas, jis su plūde:


Tvirtinamas vamzdis su skale prie to siurbliuko:


Prie vamzdžio siurbliuko laidas:


Ir nuleidžiamas siurbliukas į siurblinės dugną. Kai plūdė pakyla, siurbliukas įsijungia ir pradeda pumpuoti skystį lauk pro tą vamzdį:


Vamzdis štai taip kamuku sujungiamas su anga kuri sujungta su juodu išoriniu šlangu:


Dabar orapūtės atėjo laikas. Iš Švaistės orui toks styro reikaliukas:


Pasimatuojam orapūtei vietą, atrodo šis daiktas taip:


Montuojama šalia siurblinės:


Elektros reikia tiek orapūtei, tiek siurbliukui, laidas nuo pamato eina link orapūtės, ta pačia tranšėja, tik jau ne taip giliai kaip vamzdžiai nuotekoms:




Mechanizmas įdedamas į talpą, pajungiamas į rozetę, kuri toj talpoj jau yra:


Tą varžtelį teks porą kartų į metus atsukti ir iškratyti visokias dulkes:


Vėl gi viskas turi būti lygu:


Na ir ką gi, viskas užkasama, išlyginama, atrodo viskas taip, tikiuosi, greitai apaugs žole  :)


Dar kelmus visokius išrovė traktorius. Žemių labai daug nebuvo, kiek buvo, tai palyginome užpylį visokias įdubas. Iš pradžių tik atrodė kad baisiai daug tų žemių.

Ir ką gi, turiu štai pasą ;)



Užtruko viskas nuo 9 val ryto iki 15 val. Dirbo du malonūs vyrukai plius traktoristas, irgi labai fainas, išnaudojau jį palyginimui ir kelmų eliminavimui tuo pačiu. O Švaistės kontakas (tiek įrenginį pirkti, tiek ir dėl montavimo galima šnekėtis):

Renius, tel.:  8 685 38 130
Jeigu Renius nepakels ragelio, laisvai skambinti:
Daliai, tel.: 8 685 04907

Komentarai

  1. dėl orapūtės suabejojau, pasiskaičiavau, ogi tikrai 1eur/mėn. nėra baisi suma. relę galėsite pasistatyti bet kada prireikus, kai sumanysite kad tai apsimoka :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus išsamus straipsnis, kas liečia taimerio tai tikrai šiek tiek klystate ;)

    Skaičiuojame 24hx0.060kw x30 dienų= 43,2kwh Sumontavus taimerį sanaudos mažėja dvigubai iki 21,6 kwh. Valymo įrenginių komplektacijoje esantis taimeris tikrai yra tragiškas, reikia dėti modulinį (automatuko tipo) taimerį į namo elektros skydelį kuris užtikrins ilgą ir patikimą veikimą, toks taimeris kainuoja ~20-25€.

    Kaina su montavimu gavosi tikrai protinga.

    Kas sugalvojo lauke ant lentgalio prikabinti automatuką ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hmm. nemanau kad namukams naudojami 60W galingumo siurbliukai. gal kokie 20-30W. aš ir visi kiti skaičiuoja 25W galingumo. taigi prieš teigiant reikėtų susitarti dėl terminų :)

      Panaikinti
    2. pažiūrėjau švaistės puslapyje info apie sąnaudas. rašo 1,2kW/parą. taigi tokiam įrenginukui darydami ciklus on/off 50/50 galime sutaupyti 2eur/mėn. čia jau galima kasmet keisti automatuką. apsimoka automatizuot :)

      Panaikinti
    3. Vyrauja ir kita nuomone, kad kompresoriui galetu junginejimas nepatikti. Nz, kaip cia su resursais jo..

      Panaikinti
  3. Pataisykite jei klystu, bet taimerio orapūtei paskirtis ne tiek energijos taupymas, kiek galimybė reguliuoti bakterijų dauginimosi sąlygas. Jeigu bakterijos nespėja susidoroti su nešvarumais, tada rekomenduojam ciklus keisti 30 min pučia, 15 min pauzė.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dangtis iš tiesų gražus ir kompaktiškas, konkurentų gerokai didesni, kodėl vienoje nuotraukoje matosi toks staigus nuolydžio perkritimas , kur vamzdžio išėjimas iš namo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na matomai is namo buvo sekliai isvesta o pajungimas i irengini giliau. Bet mano kaip vandens ir nuoteku tinklu siokiam tokiam specialistui atrodo, kad didesnis nuolydis (2-3cm/m) nekenkia ir nieko blogo. O tokie perkirtimai ir alkunes nerekomenduojamos. Projektuoti taip tikrai neleidziama ;) beje. Vamzdis d110 ar d160? ;) nes jei d110 tai nuolydis rekomenduojamas nemazesnis nei 2cm/m.

      Panaikinti
    2. Man irgi įdomu ar toks perkritimas nesukėlė problemų naudojant? Nes skystimas ir tirštimas tikrai turėtų atsiskirti :/

      Panaikinti
  5. Kaimynui (man parekomendavus) pastatė analogišką, brangiau. Matyt nuo tarpininko priklauso ;)
    Ar sau statysiu, nežinau. Visgi tai brangiausias, bet lyg geriausias produktas. Šis straipsniukas gal paskatins pasistatyti pačiam.
    Nustebino, kad į siurblinę įeina storas vamzdis, o išeina - plonytis. Keistai taip.
    Be to, siurblinėje statomas lyg paprastas siurbliukas be Hysteresis (moksliukai - žino kas tai). Siurblys nuolat bus kankinamas junginėjimais. Bet Švaistė gal žino ką daro. Visgi garantija duodama. O gal duos ir oficialų paaiškinimą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turiu liūdnos patirties su panardinamais siurbliukais. Kazkodėl po kokių metų jie patrumpina ar šiaip sugenda. Siūlyčiau įrengti bent papildomą pludę, kad name įsijungtų signalas, jei sugedus siurbliui vanduo užkiltų, kol to nesužinojote duše. Mano atveju kol kas puikiai tarnauja nepanardinamas siurblys toks panašus į hidroforo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Turiu liūdnos patirties su panardinamais siurbliukais. Kazkodėl po kokių metų jie patrumpina ar šiaip sugenda. Siūlyčiau įrengti bent papildomą pludę, kad name įsijungtų signalas, jei sugedus siurbliui vanduo užkiltų, kol to nesužinojote duše. Mano atveju kol kas puikiai tarnauja nepanardinamas siurblys toks panašus į hidroforo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Keli klausimukai:

    1. Renius, kaip suprantu Švaistės savininkas? Ir jis dalyvavo įrengime? Aišku viskas gerai, tik kodėl taip gerai:)?
    2. Ar įrenginėjo pati Švaistė ir atsako už kokybę, ar subrangovai ir paskui jau reiks juos gaudyti?
    3. Ar teisingai supratau, visas vanduo keliauja į siurblinę ir visas išpompuojamas laukan? Ar dalis susigerinėja į gruntą ir tik nesusigėrusi išpompuojama?
    4. Keliems pastoviems gyventojams rekomenduojamas įrenginys?

    Manau kaina super šauni, jei galioja garantija ir įrengimo darbams, nes pas mane įrenginėjo ne patys gamintojai ir vienas vamzdis (ne esminis) ne visai su nuolydžiu draugauja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1. taip, Renius. toliau nesupratau klausimo :) kodėl gerai? nes as taip manau, ir parasiau kodel, jeigu neuztenka mano ilgo iraso -tai tuomet gal pernelyg dau is manes reikalaujat jeigu reikia dar issamesnio aprasymo :)
      2. Irenginejo Svaiste. Atsakomybe uz kokybe ant popieriaus gali dramatiskai skirtis nuo realybes, o kas bus veliau - gyvenimas parodys. Parasysiu.
      3. Niekas i grunta neisigerineja, vanduo is siurblines isspjaunamas
      4. Keletui, bet didelis balius gyvenimo ritmo neturetu isbalansuoti. Lygiai taip pat kaip tualetinio popieriaus metimas i unitaza, svarbu kad tai butu tualetinis popierius, o ne ranksluostinis ;)

      Irengimo darbams - na kaip, nei elektrikai, nei santechnikai tokiu garantiju nedave, samdai zmones ir tiek. As kazkaip nekeliau tokio klausimo... hm tikiuosi kad viskas bus gerai, nes stebejau visa procesa ir man itarimu del nekompetencijos kazkaip nesukele, anaiptol...

      Panaikinti
    2. Su pirmu klausimu tiesiog nusistebėjau, kad pats savininkas dalyvauja jūsų įrenginio montavimo stebėjime. Viskas liuks ir labai gerai. Tik buvo įdomu, kodėl pats savininkas tame dalyvauja, nes Lietuvoje tai retai vyksta, nes juk direktorius yra direktorius:)

      Viskas super, viskas ten bėgs, valysis ir nesikimš. Lauksim, kai paleisit pirmą porciją bakterijoms:)

      Panaikinti
    3. A, na kaip suprantu Renius tuo uzsiima ir pats. Bet jis tik is pradziu buvo o po to i pati gala atvaziavo ir pasa iteike :) na ir kazkada anksciau buvo atvaziaves vietos apziureti kad nuspresti ka ir kaip daryti, na bet taip, pats :) siaip as ir nurodziau jo telefona, skambint drasiai galima :D

      Panaikinti
  9. na, jei pats savininkas atvaziuoja, vadinasi laisvo laiko yra, tai reiskia, kad niekas neperka tu svaisciu. Brangu, pinigu SVAISTymas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O as gerbiu zmones kurie dirba mylima darba ir yra pasinere i jo detales. Jusu toks poziuris yra siaubingai atsilikes ir labai jau pavirsutiniskas supratimas apie nuosava versla...

      Panaikinti
    2. Na pajuryje Augusto AT8 irenginys su siurbline ir aprasytu irengimu pigiau iseina, pats domiuosi dabar, tai nespelioju. Uz tai gaunat irengima, kuris shalina fosfora ir azoto junginius - nazaliuos ir nedumbles griovys,tvenkinys, kompresoriai pas juos japoniski, ECOH berods, Svaistes - net gamitojo nematau, AUgustas sertifikuotas Vokietijoje,tai jei reikalavimai valymo irenginiams musu zemelej pasikeis, nemanau, kad reiks kazka keisti... Tik vat del kainos idomu - ar Svaiste Jum tiek kainavo, nessostine,araplamai tokiaju kainu politika? Dar - Augusto irenginiuose viskas suklijuota ar suvirinta jau is gamyklos, tai idomu ziureti nuotraukose kaip darbininkai objekte landzioja po bachkas su kliju ar plastiko pistoletais po bachkas - taigi laikas gaistamas... O gal jie taip kariauja su tais,kurie patys statosi irenginius - atsako, kad patys neisirengsite, nes reikalingi spec irankiai :)

      Panaikinti
    3. Jus matys iraso neskaitete tik nuotraukas perziurejote :D neatsakinesiu nes jeigu noretumet tai paskaitytumete, i kiekviena jusu argumenta yra mano argumentas. Ir visu pirma tas kad kiekvienam individualiam atvejui individualus sprendimas, as su augustu uzsiknisciau, jums jis gali buti super.

      Panaikinti
    4. Skaiciau,min 2x, nenorejau plestis, nes jau tiek prisiziurejes ir pabendraves, kad tiek pat prirasyciau apie ivairius - ir kaip smailais galais bachkos ishshoka is zemes po pirmo lietaus, ir mates, kokias nuotraukas zmogelis padare po 2-3metu atidares viena lietuvishka irengini - grudo jis ji ish savo sklypo. Siaip kiekvienas pardavejas lenkia vartotoja i savo puse,viska ta, ka Jus argumentavote, daro ir su kitais montavimo irenginiais, ne pirmus metus gi pardavineja, man uzkliuvo tik kainu politika ir kad uz brangiai valo vandeni tik iki tiek, kad nesmirdetu.

      Panaikinti
    5. Na, as - ne pardaveja. Pigiau - nieks nepasiule. Isikasiau tai kas man patiko, ypac mazas dangtis :D

      Panaikinti
  10. Aš askeniškai irgi gerbiu tokius savininkus. Tik retai Lietuvoje tokių pasitaiko.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ar svarstėt tokį klausimą: be pamato bačkai sėdus nebus bėdų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as galvoju, kad nera ypatingos priezasties jai sesti -juk ji nuleista ant kieto grunto, kuris yra 2,5 m gylyje, tokiam gylyja isalo nebuna, ir kilnotis gruntui nera kazkokiu salygu...

      Panaikinti
  12. Klausimėlis. Ar sodyboje pradėjote naudoti ekologiškesnę kosmetiką ir buitinę chemiją dėl valymo įrenginio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na aš ir taip esu ekologiškos buitinės chemijos pusiau-fanė, tai dauguma priemoniu probiosanus, tos su "gerosiomis bakterijomis" :) bet nepaisant ar sodyboj ar bute. Bet skalbikliai - tai bet kokie, vat tik baltiems skalbiniams nebepirksiu skalbiklių baltiems, o naudosiu spalvotiems - nes taip parašyta instrukcijoje - tai čia toks esminis išskirtinumas.

      Panaikinti
  13. sveiki jau biski pagyvenot. Kaip veikia irenginys? Ar nera problemu su tuo ispompavimu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kad viskas puikiai veikia! Dar iki ispumpavimo toli, manau siais metaia dar neprireiks

      Panaikinti
    2. Cia gal turejo omenyje ar nebuvo probelmu su ispompavimu vandens is siurblines kiekviena karta naudojant? Tas pats domintu ir mane ar gerai veikia siurbliukas ir ar didele bala susidaro isspjaunant vandeni? Beje kur jis toliau nubega pas Jus?

      Panaikinti
    3. ne nebuvo problemu. O vandenį išspjauna po pušim, ir įsigeria jis tiesiog į gruntą - ten gi labai nedidelėm dozėm, tai problemų nekyla. Matosi tik nebent tada kai sniegas būna, tai toks aptirpęs plotelis nesniegingas ir tiek :)

      Panaikinti
  14. Renkuosi pageidaujamą vietą įrenginiui. Klausimėlis - ar lauke girdisi orapūtė stovint šalia? Kitas klausimas - nesidomėjot, ar žmonės patys išsitraukinėja dumblą ir kur nors panaudoja (kompostas), ar tai labai bloga mintis? Klausiu tik dėl to, kad kol kas man tinkamesnė įrenginio vieta yra mažiau tinkama privažiuoti spec transportui.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oraputes kaip ir nesigirdi, o del privaziavimo butinumo - berods Švaistės zmogu nes kalbejo apie tai kad imanoma paciam su siurbliuku ispumpuoti ir "patresti" :) tas yra su svaistes tipo irenginiais geras dalykas kad gali ispumpuoti ir nebijotinkad momentaliai suspaus "backa". Bet siulyciau gal jiems pasiskambint tiesiai - manau tikrai paaiskins issamiainir profesionaliai

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki,

    Kaip įrenginys veikia praėjus kiek daugiau nei 3 metai po įrengimo?! Ar buvo kokių nesklandumų?!
    Kaip su perteklinio dumblo išvalymu patiems?! Ar bandėte?!

    AtsakytiPanaikinti
  17. Laba diena, gal pasidalinsite kaip jusu Svaiste veikia dabar? Ar turejote kokiu bedu?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Klausimas dėl orapūtės montavimo. Ar ji įkasama tiesiog į žemę ar būtina išbetonuoti pagrindą kad jos nekilnotų šaltis? Reikalas tame, kad pas mane ją įkasė (įmonės neminėsiu) tiesiog į jau kastą žemę (tiesiog virš ištekėjimo vamzdžio), ko pasekoje prakritus žemei orapūtės indas atsidūrė duobėje ir pasviro vamzdžio kryptimi (matomai prakrisdamas su žeme vamzdis ją nusitempė). Norėčiau kvalifikuoto komentaro šiam atvejui. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  19. oi kaip išsamiai, ačiū už daugiau informacijos, kaip tik ieškojausi.. aktuali tema šiam tarpsniui ir mano namuose

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai