Kėkaukos

Pats laikas grąžinti nuostabius unikalius lietuviškus žodžius. Kėkaukos. Aukštaičiai taip vadino sūpuokles, sūpynes. Sunku surasti net žodžio reikšmę visažinančiame internete - toks užmirštas ir veik archaiškas šis yra... Tačiau manyčiau jog kėkaukomis absoliučiai legaliai galima būtų vadinti terasoje ar kieme įrengtas prašmatnias sūpuokles, kurios labiau primena sofą - tik ji kabo...ore :)

Kaip visuome, pinterest galima rasti daug įkvepiančių pavyzdžių, ir susiprojektuoti kažką panašaus sau (būtent taip atsirado ir lauko dušas).  Terasa su kėkaukom yra svajonių svajonė, ir balkių terasoje man labai reikėjo būtent dėl tokių štai sodybos malonumų. Guli sau, siūbuoji, ir veiki "nieko". Na arba skaitai. Na o kas turi vaikučių tai net nekyla abejonių kad tai būtų pats geidžiamiausias namų kampelis vasaros metu :)

Kol kas pavyzdžiai, kurie žavi, o link vasaros laukite ir mūsų sumeistrautų kėkaukų. Visų pirma nuotrauka tokių, kurios yra tai, ką kopijuoti ketinama, nes labai jau būtent tokias matau savo terasoje:


Būna visokių, kad ir iš palečių suręstų, taigi visokie kitokie pavyzdžiai, kuriuos tikrai verta būtų sumeistrauti:




Tai, ką kaip pavyzdį projektui naudojome, nes matosi gražiai kaip iš šono viskas atrodo yra šis:



O tokiam ir balkių nereikia, tiesiog statose terasoje ar net pievoje ir sūpuojatės :)


Tokio nuostabaus dalyko kaina priklausys tik nuo jūsų fantazijos, noriu pasakyti - nebrangiai. O dabar prisiminkime kiek kainuoja visokie lauko baldai terasoms... O kėkaukos - labai nebrangus, originalus ir nuostabus daiktas. Po truputį pradedu labai laukti vasaros ;)



Komentarai

Populiarūs įrašai