Vazonai

Man patinka žodis "vazonas" - jis man kažkodėl yra komiškas. Kartais vazonais vadini kokius tai žmones iš kurių jokios naudos, jie tiesiog yra...vazonai :) Na bet čia - apie puikius nuostabius ir pigius vazonus - jeigu jūs turite terasą, pavėsinę, fasadinį įėjimą, didelį balkoną, tai ši žinia jums. Dar tiems, kurie mėgsta prieskonius visokias ant palangių sodinti na ir apskritai gėles vazonuose.

Žinia, kad terakotiniai vazonai nėra pigus malonumas. 


Tai paprasto dizaino bet tuo ir gražūs moliniai vazonai, kuriuose augalai puikiai jaučiasi, nes juose jiems gera, jie kvėpuoja ir t.t. Tai tokių vazonų galima įsigyti labai pigiai nuvažiavus link Širvintų. Jie ten yra pigūs, nes ne visi vazonai gaunasi idealiai apvalios formos, arba kur iskilęs dugnas (kas man iš principo vienodai rodo), ar koks nubrozdinimas (man ir tai vienodai rodo...) ir t.t. 

Pasirodo, "Askovita" yra didžiausias Baltijos šalyse gamintojas tokų vazonų. Rasti juos reikia pasistengti, esti jie Širvintų rajone, šalia kaimo "Alionys I" (dar yra "Alionys II" - tai čia kitas kaimas netoli) - šalia kaimelio "Pokiškės". Ir randasi už tokių labai apleistų fermų, svarbu nepravažiuoti štai šio "kelio ženklo":


Vazonų ten yra visokiausių ir labai daug, ir yra visokios nekondicijos, kuri puikiai tinka paprasto lietuvio namams, va:




Na o štai mano laimikis, po to dar pririnkau visokiu nedidukų vazonų:


Didžiulis baltas vazonas (na jis nebūtinai turi būti baltas, gali būti ir rudas) - tekainuoja 20 Eur, Tie mažesni (balti, rudi) - po 5 Eur, o mažiukai visokie - išvis po 1 Eur. Dar ir pasiderėti galite. Kiek man teko matyti, tai tokie didžkiai po porą šimtų litų kainuoja ir pan. 

Dar mane smalsią tokią įleido pažiūrėti, kaip atrodo krosnis, visokie presai, molis, tai štai, viskas labai įspūdinga ir įdomu:






Sodyboje keletas vazonų iškart buvo panaudoti pavargusiems augalams -buksmedžiui ir levandoms, kurios mano nuostabai išgyveno žiemą:


Na ir varlytė su žemuoge, kurią kažkada pasėjau "Geltono karučio" kursuose apie daržininkystę, tai ji auga ta žemuogė, dabar jau varlėje :)


Didžioji dauguma vazonų, tame tarpe ir didysis dar laukia savo valandos, tam reikia terasos. Bet patikėkit, labai džiaugiuosi šiuo atradimu, tikrai verta ten nuvažiuoti tiems, kam reikia terakotinių vazonų, nes gražiai įsirengti terasą ar balkoną mieste pagaliau - jų tokių natūralių labai prireikia. 

Yra kontaktai internete: http://askovita.lt/rekvizitai/, bet kas aplik Vilnių, tai tos Širvintos visai čia pat, tokio kiekio vazonų gyvenime nesu mačiusi. Tai ir dalinuosi puikiu netikėtu atradimu!

Beje, už eurą įsigytam vazone galima užaugiti bazilikų ar dar ko - puiki dovanėlė apsilankiusiems svečiams išlydint.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai