Kokia bus virtuvė

Maisto gaminimas yra puikus užsiėmimas, nuostabus ir laukimas, gaudant kvapus, ir valgymas. O jau vakarienės gaminimas po truputį gurkšnojant vyną yra fantastiškas malonumas. Aš esu bendros virtuvės, neatitvertos nuo gyvenamojo kambario, šalininkė. Virtuvėje verda ne tik sriuba, čia verda visas gyvenimas. Todėl tam skirtas plotas ir dėmesys mano sodyboje bus didžiausias.

Apart bendros patalpos dar du norai - turi būti sala, kuri tarnaus ir kaip baras, prie kurio patogiai susėda kompanija, ir kaip darbastalis; ir ta sala turi būti didelė... o antras noras - viršuje nenoriu spintelių, o noriu lentynų, kad tas virtuvės kampelis skirtųsi nuo to, kas paprastai būna miesto bute, ir būtų tai, kas labiau tinka sodybai.

Apskritai meilė atviroms lentynoms prasidėjo peržiūrėjus šį projektą - skandinaviško stiliaus namo statybas ir įrengimą. Man patiko atvirų ir būtinai medinių lentynų idėja, kai apatinė lentyna lygiuojasi su gartraukiu:



Viskas taip lengva, erdvu ir nerūpestinga. Tuomet sekė paieškos Pinterest ar tai tikrai gražu, ir įsitikinau kad... kuo toliau, tuo vis labiau aš nieko kito pas save ir neįsivaizduoju. Žinau iš anksto kritiką: dulkės renkasi, visa netvarka matosi, nedaug vietos rakandams susidėti, dar kažkas... Bet visa tai atperka jaukumas ir šiltumas, štai keletas pavyzdžių:





Virtuvės baldus išplanuoti paprašiau architekto, nes jau klijuosiu grindų plyteles ir tam reikia žinoti visus atstumus ir matmenus, nes plytelės turi gražiai susijungti su grindimis. Tai vienintelis interjero dalykas, kuriam aš visgi paprašiau architekto pagalbos. Netrukus apie savo virtuvės projektą brūkštelsiu.

Komentarai

  1. Ziauriai grazus variantai su azuoliniu stalvirsiu. Mes siam reikalui saugom didele azuoline blanke, mirkyta durpese, jei planas pavyks, galvojam stalvirsi is azuolo masyvo pasidaryti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai rekomenduočiau pabendrauti su virtuvių gamintojais, nes architekto sugalvotas projektas kartai gali labai brangiai atsieiti. Mūsų atveju darant kapitalinį remontą pasikvietėm vieną gamintoją, kuris esant plikoms sienoms suprojektavo virtuvę, paruošė rozečių išplanavimą, bei plytelių paklijavimo planą. Kartu sužinojome ir tokios virtuvės gamybos kainą. Jei įdomu galiu parekomenduoti kur kreiptis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. elektra, apsvietima ir grindu plyteles suplanavau pati. Medines lentynos bus padarytos savo rankom, manau kad ir salos stalvirsis taip pat, nes yra kas puikiai dirba su medziu, tai bus turbut tikrai palyginti nedideli kastai. O pacios virrtuves baldu kastai, spinteliu - na cia dar priklauso is ko viskas bus. Didziausia suma sudarys iranga manau visame tame... Tai domintu mane asmeniskai tik gero virtuves baldu meistro kontaktas :)

      Panaikinti
    2. Seniai stebiu šį blogą ir tikrai galima pagirti už tai, kaip viskas puikiai yra planuojama ir nuosekliai yra vykdoma. Virtuvė tai nėra tik lentynos ir apšvietimas - tai krūva skirtingos buitinės technikos (indaplovė, šaldytuvas, gartraukis, orkaitė, kaitlentė, mikrobangų krosnelė, ir dar daug kitos), kuriai reikalinga elektra, vanduo, ar kitos komunikacijos. Bei dažnai mes norime ją paslėpti, arba įkomponuoti į mūsų interjerą. Jeigu čia viskas pragalvota - puiku ;)

      Panaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Stanislav prašom rekomenduokit, jankevicius.d@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gražu! Ir aš nenoriu spintelių, o tik lentynų! Bus įdomu stebėti, kaip išpildysit :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man tai trečioj fotkei esantis vaizdas labiausiai patinka, tas variantas tiesiog puikus :)
    vartų gamyba

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man taip pat labai patinka ąžuoliniai stalviršiai virtuvėje, prie kurių labai dera baltos plyteles arba baltai dažyta siena. Man medis ir keramika pats gražiausias derinys interjere.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man taip pat labai patinka ąžuoliniai stalviršiai virtuvėje, prie kurių labai dera baltos plyteles arba baltai dažyta siena. Man medis ir keramika pats gražiausias derinys interjere.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai