Stogas apšiltintas! Paskaičiuokim, broliai kurmiai :)

Namo stogas - viena įdomiausių temų mano statyboje. Prieš statant namą nežinojau, iš ko konkrečiai jis bus statomas, nebuvau tikra, kokia sienų apdaila bus. O vat stogas kažkodėl buvo labai aiškiai pageidaujamas juodų bitumo čerpių iš išorės, ir aukštos šlaitinės lubos iš vidaus. Ir tas pats stogas uždengia visą nemažą terasą. Taigi jis gavosi didelis ir brangus. Jeigu kas pamena, su stogu namo dėžutės etape apsiskaičiavau...dvigubai :)

Tačiau galiu pasakyti, kad stogo šiltinimas atsiėjo gana kukliai. Visa tai žinoma tėtės dėka, nes jis ryžosi vienas visa tai padaryti. Būtent dėl to nesirinkome eko vatos, o pasirinkome mineralinę vatą, nes su pastaraja darbuotis galima patiems ir taip sutaupyti, turiu įtarimą, kad sutaupyta ne mažiau nei keletas tūkstančių, jeigu darbas būtų samdomas.

Paskutinis etapas - garo izoliacinės plėvelės tvirtinimas užėmė savaitę. Kiek suprantu, kai kas renkasi paprastą plėvelę, kai kas specialią. Kadangi tų specialių garo izoliacinių plėvelių kaina nėra jau tokia siaubingai baisi, nusprendžiai panaudoti specialią armuotą plėvelę ALU REFLEX. Viso nupirkta plėvelės du rulonai po 75 kv. m plius papildomai prireikė 20 m - Savanorių pr. "Lemora" atpjauna bet kokį reikiamą kiekį. Taigi viso 180 kv m plėvelės kartu su specialia lipnia juosta kainavo lygiai 333 litus. Plėvelė ši yra 1,5 m pločio - ir su tokiais gabaritais nesunku dirbti.

Štai plėvelė:

Štai ta lipni speciali juosta:


Tvirtinama pėvelė su savaržėlėmis prie bruselių, va įrankis:


Plėvelė persidengti turi 10 cm, ir sulipinama specialios lipnios juostos pagalba. Iš pat pradžių nebuvo labai aišku, kaip plėvelę tvirtinti kraštuose, šalia sienos. Išspręsta priglaudžiant bruseliu prie sienos:


O ten kur murlotas, tai bruseliais prie murloto:


Ant plėvelės dar tvirtinami bruseliai, kurie tarnaus kaip karkasas būsimoms medinėms luboms. Bruseliai prikalti kas 80 cm. Šioj nuotraukoj matosi, kaip plėvelę pritvirtinta prie sijos - tokiom mažutėm medinėm plokštelėm:


Truputį pamelavau, kad tėtis vienui vienas darbavosi - tikrai prireikė pagalbos tvarkantis su pačiu sudėtingiausiu šlaitų susiėjimu, į pagalbą atėjo brolis:


Taigi štai kaip atrodo apšiltintas ir izoliuotas stogas:




O štai ir piniginė šio spindinčio grožio išraiška:

Stiklo vata - 3164
Špagatas - 12
Džiovinti bruseliai - 345
Priekabos nuoma bruselių transportavimui - 50
Siūlai - 22
Medvaržčiai - 92
Garo izoliacinė plėvelė ir lipni juosta - 333
VISO: 4018 Lt

Šiltinamo stogo plotas - 160 m2, taigi gaunasi, kad vieno kvadratinio metro apšiltinimas 25 cm storio sluoksniu kainavo 25 Lt.

Ką gi...štai ir uždarome 2014 metų sezoną. Valio! Turime tradiciją atšvęsti tai restoranėlyje, taigi būtinai nedelsiant tai ir padarysime :)

Komentarai

  1. Smagu matyti aktyvų blogą ir detalią informaciją, sėkmės ir ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kodėl nutarėt "kalti" o ne klijuoti garo izoliacinę plėvelę? Yra spec. klijų, kurie limpa ir prie mūro, ir prie medžio. Dar nuo stogo difuzinės plėvelės klijavimo užsiliko vaizdas, kaip tos kabės suplėšo plėvelę netinkamai patemptą. O juk garo izoliacinei plėvelei reikia idealaus sandarumo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galvojome apie klijavimą, bet supratome, kad tai tikrai būtų labai sudėtinga ir sunku fiziskai. Plius per ta plėvelę į medį įsmigusi sąvaržėlė nesudaro skylės kokios, apsitraukia gan gerai - tai kaip ir viskas ok. Ten kur jau kas negerai, tai ant viršaus klijuojama lipnios juostelės gabaliukas.

      Panaikinti
  3. kam tas restoranas, buržujka yra, stogas apšiltintas, sienos apšiltintos, pasišildot ir galit jau namuke ošti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pritariu, kad namukas neliūdėtų vienišas, reikia tik karšto vyno ir bus smagu prie savo židinuko.. :)

      Panaikinti
    2. niekas ir nesako, kad ten nieko nevyksta :) viskas normaliai - net eglute uz lango papuosta jau puikuojasi, va tik sniego balto truksta - krentant snaigem karštas vynas smagiau geriasi :)

      Panaikinti
  4. Tiesa o ka darysite su vidinemis sienomis? tinkuosite?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, tinkuosime. Svarstau gipsinio tinko variantą, reikės tik pažiūrėti, ar galima gipsinį dėti - sienos lygios, tačiau laidai išvedžioti ant viršaus, tikiuosi šie "nelygumai" nesutrukdys pasirinkti gipsinį - nes po jo ruošiuosi jau neglaistyti sienų ir taip visumoje sutaupyti.

      Panaikinti
    2. jei pasirinksite gerus tinkuototjus, glaistyti tikrai nereikės po gipsinio tinkavimo, bet kartais pasitaiko, kad vis tiek reikia glaistyti, jei mažiau patyrę tinkuotojai pasitaiko.

      O lubas visur darysite šlaitines, ar kambariuose jos bus nuleistos? Man atrodo jaukiau nuleistos lygios lubos mažose patalpose..

      Panaikinti
    3. na jei purksh gipsa ar tinka su aparatu tai apvarys garo plevele, reikes vel kazkuom apdenginti...

      Panaikinti
    4. manau kad kai kur lubas nuleisime, bet manau kad tai jau veliau spresis, kai pamatysiu realias erdves :) bet wc kurio plotas 1,5 kv m tai matyt nesinores 4 m aukscio lubu :)

      Panaikinti
  5. Butinai uzsandarinkite perimetra pries tinkavima. Vata nepakecia dregmes. Be to pleveles sanduras perklijuokite. Kondensatas susidares auksciausiame taske leidziasi zemyn ir patenka per sanduras virs pleveles. Tada reikes keisti vata.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vietas, prie sienų patarčiau BŪTINAI užsandarinti specialia pasta. Atims gerą pusdienį, bet sandarumas bus žymiai geresnis nei dabar. Nes dabar palei sienų ir stogo garo izoliacijos sandūrą orui nėra sunku judėti, ypač žiemą, kai namo viduje susidarys didesnis oro slėgis.

    Pastą galite naudoti, kad ir "bostik foil tack". Lipina plėvelę, prie bet kokios statybinės medžiagos.

    Namo sandarumas, turi labai didelę reikšmę namo šiltumui, tad siūlyčiau nepatingėti ir sutvarkyti sandūras :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai