Vandens įvadas

Gruntiniai vandenys dar žemai, spalį jie jau turėtų pakilti, todėl vandens įvadą, kurį tiesti reikia mažiausiai 1, 7 m gylyje, būtinai reikėjo rugsėjo bėgyje padaryti.

Paieškojau žmonių, kurie netoliese elektros įvairius projektus daro (na, sakykim, stato transformatorines ar pan.) - jie paprastai būna su visa reikalinga įranga, kas liečia kokius nors nedidukus ekskavatoriukus. Nes iš Vilniaus ką nors užsakinėti būtų brangu. Taigi sutarėm su tokiais, kad prakastų man 1,8 m tranšėją nuo gręžinio iki namo pamato toj vietoj, kur durys į katilinę. Projekte įvadą parodyta po kolona kasti, bet sunku kapstytis būtų, todėl apėjome aplink namo kampą.



Iškasus tranšėją, žemės vienoje vietoje užvirto. Ir puikiai žinau kodėl. Nuostabieji melioracijos ekspertai kažkada man reikia-nereikia sklypą išrausė ieškodami melioracijos vamzdžių. Tai vat toj vietoj kur jie pakasinėjo, žemė ir užvirto. Teko tėčiui lįsti ir atkasti bei po truputį vamzdį kloti.

Aš kažkodėl įsivaizdavau, kad vandens įvadas - tai kokie tai stambūs vamzdžiai, pasirodo tai toks standus šlangas:


Skersmuo - užtenka 25 mm, kokį ir paėmėm, nos daugelis ima ir storesnį, berods 32 mm. 

Nuo namo iki gręžinio jeigu tiesiai tai kokie 10 m atstumas, bet kadanti aplink namo kampą, tai gavosi kokie 25 m vamzdžio.


 Čia pradžia:
 O čia jau katilinėje:

Kartu su vamzdžiu reikia kabeli pratiesti.

Dabar nenorėjau keisti siurblio į nuolatinį gerą, dėl vėlgi banalios priežasties - nepalikti gero daikto žiemai be priežiūros. Bet reikėjo viską įrengti taip, kad jau nereikėtų kasinėti, o tik puft ir pajungti. Todėl įstatytas taip vadinamas "adapteris". Gaila neturiu nuotraukos kaip jis atrodo, nes nedalyvavau šiame etape.

Įvado vaizdelis dar va gyvai kaip atrodo: http://www.youtube.com/watch?v=rFCiZhmd3vQ

Norėtųsi vėl susiveikti traktoriuką mažiuką kad žemes užversti, kastuvo baisiai sunkus darbas. Jeigu surastas bus, tai sąmatėlė pasipildys, o dabar ji štai tokia vandens įvadui:

Ekskavatoriukas ir jo darbas - 150 Lt
Įvado įrengimas - 600, iš jų medžiagoms 494 Lt, iš jų:
- adapteris - 229 Lt
- Vamzdis 25 m - 100 Lt
- Kabelis 30 m - 105
ir kažkokia dar smulkmė, nelabai aiškiai įvardinta
Taigi viso: 750 Lt

(Kadangi ekskavatoriuką pavyko susiveikti, jis užrausė gilią tranšėję už 90 Lt). Taigi viso biudžetas patapo 840 Lt.

Beje, gavau gręžinio pasą! Nepraėjo nė 5 mėnesiai, kaip jį po kelių priminimų gavau. Na istorija su gręžiniu buvo pamokanti :) Džiugina visoj istorijoj tas dalykas, kad vandens kokybė labai gera, kiek per daug geležies, bet kaip sakoma proto ribose. Filtrų dabar vis tiek nestatysiu - tai jau tolimesnis susijęs su vandeniu etapas. Dabar gi reikia paruošti visus įvadus taip, kad pavasarį galima būtų išbetonuoti grindis. Filtrų kol kas tam nebereikia :)




Komentarai

  1. Net baltas pavydas sueme del geru vandens tyrimu, mano adatele, deja, bet tiks tik darzu laistymui ir praustis...geriama vandeni teks is bambaliu pirkti :( tuo tarpu pas kaimyna uz ~200-300m, tokia pati ~14m adata ir tyrimai OK, net keista pasidare, kad tokiu nedideliu atstumu, o tokie skirtingi tyrimai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet tai statomi atitinkami filtrai, jie pagal vandens kokybe kiek suprantu ir parenkami. As konsultavotes su tai zinanciais specialiastais?

      Panaikinti
  2. beje, su filtrais neskubėčiau, ypač geležies. mes naudojamės nuo pavasario gręžiniu, pagal tyrimus buvo 6 kart daugiau geležies ir dabar jau realiai jaučias mažesnis kiekis geležies. pavasarį vėl darysiu tyrimus, bus matyt kiek tiesos. žodžiu, reikia gerokai pasinaudot tuo gręžiniu ir tada vėl darytis tyrimėlius.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai