Svarstymai dėl išorės apdailos

Mano mintis užvaldė idėja, kad galbūt išorės apdailai pasirinkti ne tinką su medžiu, o vien tik medį? Žinau minusus - reikės priežiūros. Bet yra ir pliusų: visų pirma, namukas vis gi bus mūrinis, o medžio - tik apdaila; antra - medinė apdaila puikiai tinka užmiesčio namukui, trečia - medžio apdailą galima pasidaryti ir savo jėgomis, o štai tinko tai nelabai...
Pakalbėjau su architektu, jam mintis patiko, perspėjo, kad namukas atrodys kiek "sunkesnis" ir kad galbūt reikėtų numatyti dar kokį nediduką klinkerio intarpą.

Kol kas nesu apsisprendusi, manau, kad būtų pravartu pažiūrėti į paveiksliuką, architektas pažadėjo atsiųsti tokį variantą. Bet kokiu atveju paprašysiu, kad teikdamas projektą statybos leidimui gauti įrašytų sakinuką, kad gali būti ir vienokia, ir kitokia apdaila, galbūt sprendimą darysiu ir vėliau, kai jau pribręsiu.

Na, o stogo bituminių čerpių spalvą nusprendžiau daryti...pilką (nors iš pradžių galvojau apie rudą). Štai kaip su tamsiai pilku stogu maždaug atrodytų:





Dar vis laukiu iš architekto ūkinio pastato projekto (ūkininko sodybai jis privalomas) ir pirtelės projekto - nes reikia priduoti statybos leidimui viską kartu. Tiesą sakant tai turėjo būti padartyta jau praeitą savaitę, o štai iki šiol nėra...ir žinoma aš norėčiau pamatyti prieš tai savo akimis tiek ūkinį pastatą, tiek pirtį. Kartais pagalvoju, kad galiu būti labai kantri...Bus labai skaudu, jeigu dėl tokio delsimo man nepavyks suspėti padaryti pamatus šiemet, na bet dar yra laiko, juk vis dar vasara...


Komentarai

Populiarūs įrašai