Biudžeto planavimas. Kad po to būtų iš ko pasijuokti


Planuotis reikia. Tik kirba mintis, jog šis įrašas ne tiek rimtas, kiek iš dabartinio rimtumo ateity skaitydama jį pasijuokčiau. Iš optimizmo, naivumo, neišmanymo, nepatyrimo.

Žmonės kalba skirtingai. Vieni sako - pasiskaičiuok viską, pridėk 30 proc, ir tai bus tikrasis biudžetas.Kiti kalba – paskaičiuok, padaugink iš dviejų, ir gal pataikysi. Dar kiti siūlo padauginti iš trijų :)

Pagyvensime, pamatysime.

Taigi, skirstau sodybos namuko statymą į keletą etapų, kiekvienas etapas – tai metai.
Pirmieji metai (2011)
Sklypo įsigijimas – 35000
Notaro mokestis – 175
Ūkio registracija – 20
Medžių iškirtimas (parko suformavimas) – 1400
LESTO (elekros privedimui iki sklypo) - 4402
Melioracijos užkoordinavimas – 1000
Kaimo plėtros žemėtvarkos projektas ūkininko sodybos vietai parinkti (paslauga - dokumentų tvarkymas) – 1800
Viso: 43 797 Lt

Šios išlaidos jau padarytos, todėl tikslios. Tiesa, 1000 Lt melioracijos reikalams buvo visiškas netikėtumas, bet tikrai buvo verta. Ir tikrai nesitikėjau, kad už elektros privedimą tiek teks mokėti, nes elektros stulpų – ir palei sklypą ir per sklypą einančių - pilna. Bet…LESTO projektas diktuoja savo sąlygas.

Na, o dabar proekcija į ateitį:

Antri metai (2012)
Architektas (namas, ūkinis pastatas, pavėsinė, pirtis) – apie 5000
Pamatai (medžiagos, pagalbiniai darbininkai, gręžiniai – bandymai) – 12 000
Šulinys – 3000
Viso: 20 000 ir papildomos išlaidos 4000 = 24 000

Treti metai (2013)
Sienos (medžiagos) – 7000
Mūro darbai – 6000
Stogas (gegnės, danga, kt. medžiagos, bet be pašildydmo) – 20 000
Stogą bandysim dengti savo jėgoms
Kaminas – 3000
Viso: 36 000 ir papildomos išlaidos 7000 = 43 000

Ketvirti metai (2014)
Langai ir išorės durys – 20 000
Signalizacija – 2000
Stogo apšildymas – 10 000
Šildymas (katilas, visi vamzdžiai, darbai ir pan.) – 15 000
Viso: 47 000 ir papildomos 8000 = 55 000

Penkti metai (2015)
Sienų apšildymas ir tinkavimas – 15 000
Kanalizacija – neturiu supratimo, gal 10 000? Tiesą sakant, visiškai tuo dar nesidomėjau…

Na ir jau vidaus įrengimas, kuriam šiuo metu konkrečiai nieko neplanuoju, bet manau, tam prireiks kokių 40 000 lt, ir kuris užsitęs neribotą laiką:
Grindys
San-mazgai
Virtuvė
Visa kita apdaila
Baldai

Viso, atmetus sklypo kainą, pagal pirminį planą, prireks 195 000 Lt. O dar reikės pavėsinės, ūkinio pastato, pirtelės, bet tai jau tolimesnė ateitis. Jau nekalbant apie tvorą. Po truputį, iš lėto. 

O kaip lašas po lašo sekasi leisti pinigus, vat čia galima pasibaisėti: http://statausodyba.blogspot.com/2012/08/lasas-po-laso.html

Komentarai

  1. Labai ekonominis variantas :) 300K bus minimum. Dar elektros projektavimas, įvedimas, medžiagos. Tas pats vamzdynai. Šildymas: radijatorinis, grindinis? Langai bus apie 40K, Visokios vidinės durys. Geros lauko durys apie 3K, Garažo vartai bus 5K. Kokia signalizacija išeina už 2K neįsivaizduoju, bet tikrai kainuos apie 5K (juk saugumas svarbu). Stogas bus dvigubai brangesnis, nepamirškite lietvamzdžių sistemos ir apsaugos nuo žaibų. Visokie hidroforai vandeniui traukti iš šulinio. Dar filtrai kainuos 5K (geriau darykite grežinį, kai Londone sprogs atominė bomba, paviršioniai vandenys bus negeriami).

    Manau teks daugint iš dviejų :) Bet tai nieko tokio. Svarbu apsispręsti strategiją: pasirinkite du iš trijų - pigiai, kokybiškai, greitai. Manau darysit kaip aš: pigiai ir kokybiškai. Reiškia labai ilgai :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, strategija - pigiai ir kokybiškai, ir žinoma lėtai :)
      Šildymas - radiatorinis, tik vonioje - wc būtų grindinis. O dėl gręžinio - gal kada ateity persiorientuoti į gręžinį teks, bet dabar kol kas šulinuko užteks.
      Gal kas žino, kur ieškoti informacijos, kaip kanalizaciją įsirengti ir kiek kokie variantai kainuoja...?

      Panaikinti
    2. kanalizacija gali paskaiciuoti bet kurios firmos, jei turite grunto tyrimus ir zinote kokios norite, ekologiskos ar paprastos backos :) Kainos svyruoja nuo 5-10 ir daugiau, priklausomai nuo irengimo sudetingumo.

      Panaikinti
  2. Kokio dydzio gyvenama nama planuojate statyti, kiek kv.m? Pamatams skyret 12 t.Lt, patys isirenginesite?
    Islaidos pamatams: grunto tyrimas 500 Lt, konstruktyvas 500Lt, geodezija 200Lt, grunto kasimas-aiksteles lyginimas 1t.Lt, metalai pamatams - 2t.Lt, betonas su atvezimu ~7 t.Lt, smelis pamatu uzpylimui +/- 2 t.Lt ir kt.
    Stogas su mediena, danga, plevele, latakais, visom skardom - 25 t.Lt minimum tik medziagos, dar reiketu prideti kokius 5 t.Lt nenumatytoms islaidoms, transportas, vinys, pastoliai ir kt.. Darbas apie 10 t.Lt
    Langai bus mediniai ar plastikiniai? 20 t.Lt pilnai uztektu plastikiniams pvz. 6 kameru su lauko durim, jei mediniai tai nelabai tilpsit.
    Pas mus irgi bus 1 auksto namas,186 kv.m. su garazu, uz blokelius sumokejom 13 t.Lt, tiesa uz keraminius, dar reikes papildomai pirkti plytu isorinem ir vidinem sienom.
    Plius reikes daryti isores apdaila, apsildinus pries tai lauko sienas, tai sudarys dar apie 20-22 t.Lt
    O kur elektros isvedziojimas, santechnika, grindu betonavimas? Cia dar sueis apie 20 t. Lt...

    Nepilna jusu samata, persiskaiciuokite viska dar karta gerai, pasikonsultuokite su staciusiais namus ar specialistais, kurie sudaro samatas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai už informaciją! Pamatus darysiu (tikiuosi) gręžtinius, dėl to manau bus tikrai mažesnė suma. Ir bandysime patys juos pasidaryti, kaip ir stogą uždengti - taipogi patys. Namas žinoma be rūsio, nes ten išmelioruota žemė, aukštai gruntiniai vandenys, be to, rūsys kainuoja. Nors protingi žmonės šneka, kad dabar rūsį dažniau naudoja vertingiems daiktams sunešti - suslėpti ir užrakinti žiemai...
      Na ir garažo irgi nebus, pastovės mašinukai lauke, kaip kad nuolat stovi kieme prie daugiabučio. Bet stoginę tikriausiai įrengsiu. Taigi susitaupo jau ir ant rūsio, ir ant garažo. O namuko plotas - apie 120, sako mažesnio neverta jau statytis...
      Įtariu, kad mano paskaičiavimai labai jau mėgėjiški ir optimistiniai, labai ačiū už nuomones!!!

      Panaikinti
  3. pamatai musu taip pat greztiniai, pamatu islaidas surasiau be darbu, jusu namukui gal skirsis jos siek tiek, maziau betono gal reikes, ziurint koks gruntas ir t.t....o stoga viena jau esam uzsidenge, tai islaidos aiskios, tik stogo plotas buvo 225kv.m., jusu gal bus kitaip. Niekada nebuna vienodu islaidu, nes projektai skiriasi...
    kai turesite projekta, su konstruktyvu, bus galima perduoti statybininkams paskaiciuoti viska tiksliau, kiek ir ko reikes jusu namukui, o siaip siulau paskaityti statybu blogus, kas jau pasistate namus, ten pilna informacijos apie viska :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aiškų bus daugiau vosko. Bet nereikia nusiminti, prie namo optimizmas būtinas, bet ir realizmo jausmas nekenkia. Mano kaimynas statosi turėdamas didžiausią tikslą - sutaupyti. Vaikšto ir giriasi kiek daug jis sutaupė, bet tuo pačiu pradeda keikti darbininkus ir visus kitus, kokie visi sukčiai kaip jį apgavo, kaip nekokybiškai viską padarė, kaip negalima niekuo tikėti, kaip jam čia pučia ten pučia, ten varva, o ten kreiva :) tai bent laimė... Namas čia ne butas, reik mylėti ruo rūpinimasi ir susitaikyti su investicijomis. Koks beje žemės plotas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oi, na niurzgėti ant visu ir visko nesinoretu :)
      Žemės plotas - lygiai 2 ha. Bet - jis padalintas i dvi nelygias dalis, ir didesniojoje suformavau medžių parką (iškirtau visa kas smulku, palikau tik didesnius medelius), kad nereikėtų ta sklypo dalimi pernelyg rūpintis - parkas savaime auga ir gražu. Belieka rūpintis 70 a sklypo dalim, kur ir bus namukas pastatytas.

      Panaikinti
  5. Skaitau skaitau - idomu.... Dabar galvoju, kokie entuziastai pasiryzta statyti namus ir organizuoti darbus? :)
    Man vien perzvelgus skaicius - silpna pasidare.
    Kabinciau burbulus miske - vienas 10k$. http://www.designboom.com/contemporary/tiny_houses.html

    AtsakytiPanaikinti
  6. nekreipk dėmesio į daug šnekančius. Aišku tavo paskaičiuota samata labai optimistinė, tačiau nereiks jos dauginti iš 2 ar 3. Tikrai. Manau taupant, skaičiuojant ir atliekant kažkokius darbus savo rankom bus realu tilpti į 250 000 Lt. Žinoma be pagalbinių pastatų. Ir jei 3-4 metus į priekį kainos labai grėsmingai nekils, žinai, net ir 20proc pakilus kainoms, kaina galutiniam rezultate išauga 50klt. Nemažai. Bet kokiu atveju planavimas yra labai gerai, kai jau bus architekto padaryti brėžiniai, tada galėsi tiksliai pasiskaičiuoti medžiagų kiekius, pakoreguosi sąmatą, bus gerokai tikslesnė, nes dabar gaunasi būrimas iš tirščių. Turėdamas medžiagų kiekius ir apytikslius terminus galėsi dairytis pigesnių medžiagų, derėtis su atstovais, etc, etc. tai ir padės sutaupyti. Sekmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pakomentuosiu is savo patirties:
    pamatai uz 12 gal ir realu jeigu darysit patys, man kainavo apie 16 (200m2 su garazu );
    stogas 20 - man mazdaug tiek ir kainavo (skarda tikrai gera su storesniu padengimu) + darbas;
    langai (3 stiklai) + isores durys + garazo vartai (Hormann 5m su galingesniu varikliu) apie 20 ir kainavo.

    Sienos pas jus pigiai. Man apie 50, tame tarpe apie 15 uz darba, viskas kita - medziagos. Bet jeigu 1-auksto, nereikia perdangu, gal kiek ir pigiau butu. Bet siaip normaliai darant daug visko reikia - ir blokeliu ir armaturos bei cemento, dar transportas ir t.t.

    Sildymas 15 turbut tik jeigu daryti paciam ir su paciu paprasciausiu KK katilu. Man dare profas - vis tik labai atsakingas darbas, pilnai ir su granuliniu katilu apie 30.

    Elektra isvedziojau pats (turejau projekta), signalizacija irgi. Signalizacija tikrai gero gamintojo su LCD panele, kruva judesio, magnetiniu davikliu kainavo apie 1.5

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Signalizacijos labai brangios kaime isirengineti tikrai neverta, uztektu keliu judesio davikliu, galingos sirenos ir keliu muliaziniu kameru vagiu atbaidymui + sms i telefona nuo uzfiksuoto judesio...
      Visa kita nepades, kol atvaziuosit konstatuosit tik fakta :)

      Panaikinti
  8. Dabar laukiu nesulaukiu is architekto projekto. Sake, kad bus vasario 11, na bet suprantu, kad reikia tiketis kokiu poros savaiciu velavimo, tai nezyziu :) bet baisiai idomu, t.y. Ir idomu, ir siek tiek baisu, ar patiks... Siuo metu apart projekto ir dokumentu tvarkymo reikalu labai jaudina du dalykai: pamatai - kokius bus galima daryti, t.y. ar greztiniai bus imanomi, ir...buvau isitikinus, kad optimalu butu kasti sulini, bet gal reiketu pasinagrineti vis gi grezinio alternatyva...zinau tik kad gruntiniai vandenys yra aukstai, bet dar nesidomejau, ar nuo to priklauso grezinio kaina ir kiek ji priklauso. Zodziu, apie vandeni reikes atskirai bruksteleti, is anksto, kol dar ne pavaris. Visa savaite esu Maskvoj, kai atskridau, islipus buvo -26, o per dvi dienas susilo iki -2. Tai primine, kad pavasaris ne uz kalnu ir tuoj reikes imtis darbu! Beje, matyt reikia plano, ka is anksto reika susiplanuoti ir pasidaryti. Pavyzdziui, reikes pasistatyti laikina tualeta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mus gruntiniai irgi aukstai, bet darem greztinius. Tik kai kurie poliai net iki 5m gylio - pagal geodezinius tyrimus konstruktore suprojektavo kad turi atsiremti kur stabilesnis sluoksnis. Ir padarem, tik kad betono daugiau suejo. Del gruntiniu atsisakiau duobes garaze - kai iskase, pribego vandens, pagalvojau kad bus amzina problema del hidroizoliacijos. Nors kitais metais vasaros pabaigoje dare valymo irenginius, buvo gana sausa, iskase kokiu 4m duobe - vandens nebuvo.
      O sulinys manau pinigu ismetimas. Greziniui kiek zinau auksti gruntiniai itakos neturi. Vis tiek grezia kol aptinka pirma vandeninga sluoksni - cia ir bus pavirsinis, tuoliau grezia iki tankesnio sluoksnio pvz. molio (garantuoja kad pavirsiniai nepakliuna gyliau) ir iki vandeningo sluoksnio po jo. Pas mus 45m. Siap internete kazkur yra zemelapis kur pagal rajona galima paziureti kokio gylio aplinkui yra greziniai, tokio apytiksliai ir reikes.

      Panaikinti
    2. Būtinai pasidalink architekto darbu :)
      Dėl pamatų, o tu grunto tyrimus dareisi? Toks pakankamai atsakingas ir delikatus reikalas, kad nereiktų pataupyti. Galėsiu nurodyti savo konstruktorių, kad paskaičiuotų tiksliai kiekius pamatams ir patartų kokius geriau įrenginėti. Arba prašyk savo architekto, kad jo konstruktorius atsakingiau paskaičiuotų pamatus. Bet tokiems dalykams būtinai reikės grunto tyrimų (bent minimalių).
      Dėl vandens, galiu klysti, bet kažką esu girdėjęs, kad gręžiniui reikalingas nuolatinis vandens naudojimas, t.y. turi nuolat nuleidinėti vandenį ir negali ilgesnį laiką palikti to vandens nejudinto. Todėl kartais gręžinius darosi keli kaimynai, kad neužsistovėtų vanduo, arba naudoja vėjoms laistyti, mašinoms plauti. Gal ir klystu, dabar pačiam kažkaip kvailai skamba :)

      Panaikinti
  9. Grunto tyrima darysiu kai tik atitirps, labai laukiu - nekantrauju... Kol kas nezinioj.
    O del sulinio - BUTENT del tos priezasties, kad girdejau kalbas, jog reikia grezini pastoviai eksploatuoti, o sodyba toks reikalas, kad kartais palieki savaitei ar porai menesiu. Bet...neseniai vienas biciulis pasake, kad jeigu normailai apsildyti viska, tai lyg ir grezinys sodybai tiktu. Taigi reikes viska kaip reikiant issiaiskinti.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Grezini reikia nuolat eksploatuoti ne del to kad jis uzsalti gali, o todel, kad jis gali uzsinesti ir pablogeti vandens kokybe ar isvis vanduo dingti. Pablogejus kokybei galima nuleisti dideli kieki vandens ir turi atsistatyti. Jei uznesa - galima bandyti praplauti su galingesniu siurbliu duodant slegio pliupsnius. Jei niekas nepadeda - tenka daryti nauja grezini. Statybos leidime bus nurodyta kad turite tureti grezini, su suliniu nepriduosit namo.

    AtsakytiPanaikinti
  11. as jau irgi issiaiskinau, kad reikia nuolat eksploatuoti, jeigu nenori uzsistovejusio vandens nuolat gerti. Vat kad namo nepriduoti galiu - nezinojau, idomu, ar tai ir ukininku sodyboms galioja?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ar tikrai taip bus su pridavimu? Man regis yra skirtumas kur miesto ir rajono riba. Dar ir nuo savivaldybės gali skirtis. Gal čia panašiai, kaip seniau buvo su nuotekom: biologiniai įrenginiai mieste, rajone bačka, dabar jau nebeliko to, nes mieste nėra kur dėti išvalytą vandenį iš biologinių.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Užklausiau vieno žmogaus, tai pasakė, kad statybos leidime bus nurodyta, kad privalomas vandens grežinys ir kitaip nebus... Dar žinoma pasiaiškinsiu, bet jaučiu, kad bus man ne šulinys už kelis tūkstančius, o gręžinys už keliolika. Kas man nėra gerai, nes neturiu su kuo kooperuotis, ir eksloatacija gręžinio bus vangi, o pasekmės to tikrai man ne į nauda...nei finansiškai, nei vandens kokybės prasme :(

    AtsakytiPanaikinti
  14. Projektuositės vandens gręžinį tik dėl statybų leidimo, o pasidaryti galėsite ką tik norit, nors nuo stogų vandenį galite rinkt ir išvalę naudoti, čia jau jūsų individualus reikalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Hm...mintis :) O projektuoti turi tos įmonės, kurios gręžinius įrengia? Ar galima ir pačiam kažkaip?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Pas mane statybu leidime yra irasyta - privalomas grezinys, kuri turi suprojektuoti grezejai. Yra nurodyta tik vieta, kur turi buti grezinys. Grezejai sake, kad sitaip architektas sutaupe 1 val darbo, o pinige prasme nebepamenu ar mokejau pinigus uz tas eilutes. Deja, dabartiniai grezejai tures projektuoti is naujo ir aisku ne uz aciu. O pas Jus situacija manau dar gali buti idomesne, esu girdejes, kad Vilniaus vandenys nepasiraso ant statybos leidimo tol, kol neduodi pazado isivesti vandeni uz savo lesas :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Projekta turi paruošti licencijuota imone, veliau pagal gera projekta irengti grezini gali bet kuri tuo uzsiimanti imone. Mums projekta parenge "Artva", projektas parengtas kokybiskai, kaina uz nuotekas ir ger. vandeni kainavo 700 Lt.
    Pas mus pagal detaluji plana turetu buti bendras ger. vandens grezinys su kaimynu, bet kaimynas pasidare grezini sau vienas, nesutinka su niekuo juo dalytis, tad teks patiems atskirai isirengineti, musu grezinys bus vos uz 20metru nuo jo grezinio :) Gerai bent tiek, kad zinau jog ju grezinio gylis 40m, tad labai tiketina, kad ir musu bus tiek pat. Grezinio kainos kiek teko dometis nuo 90 iki 110 Lt uz metra, plius iranga, siurblys, pajungimai, kainuos dar apie 3500 Lt. Sulinio, neapsimoka daryti, nes rizika didesne, kad vanduo bus blogas ir tik pinigus vejais isleisit uz nekokybiska daikta.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Del grezinio ir sulinio sprendima zinoma priimsiu tik tuomet,kai istirsiu: kokiame gylyje mazdaug siose teritorijose vanduo, kiek uzterstas nitratais kaimynu sulinyje vanduo ir kiek to vandens buna. Jeigu vandens kiekis mazas, tai zinoma neverta kankintis. Bet jeigu iki vandens reikia kastis 100 m - irgi jau baugu darosi... Bet del vandens kokybes viena issiaiskinau: arba vanduo "gyvas" su t.t. nitratu kiekiu is sulinio, arba pravalytas nuo gelezies is grezinio, bet is jo jau irgi nieko gero nelike...plius bus eksloatuojama nedaug, tai vandens kokybe butu siokia-tokia tik... Teks rinktis mazesne blogybe tiesiog? Tiesiog galvoju - jeigu suliny vandens daug, ir jis pakankamai svarus, tai tikrai geriau nei grezinys tiek finansu tiek vandens kokybes atzvilgiu?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Manau per anksti domites dalyku, kuris bent pora metu jums bus neaktualus. Jei reiks vandens murijimui - atsivesit kokia talpa ir nesuksit galvos. Ne mariu ten reikes. Sulinys tikrai nepraeis priduodant nama, nebent turit lietuvisku pazinciu... Beje, jei tikrai ketinat retai naudoti vandeni, suliny vanduo irgi stovi, o stovintis vanduo kokybes neprideda. Sulinys taip pat uzsinesa, ji reikia valyti ir t.t. Tik skirtumas tas, kad ten laisvai telpa zmogus, nereikia technikos, bet ar tam ryztumetes Jus pati? :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Aš kažkodėl galvojau, kad vanduo kaip tik labai reikalingas nuo pat pradžių...Tiesa, sužinojau, kad tose vietovėse vanduo yra 35 - 40 metrų gylyje. Po visų perskaitytų straipsnių ir blogų suprantu, kad tai visai gera naujiena - t.y. palyginus negiliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Taigi skaitinėju jusų mintis ir pasidalinsiu savo nuveiktais darbais. Nuo kurių pradžios praėjo trys metai ir tik dabar kovo mėnesį ruosšiuosi gauti statybų leidimą. Statau kaip ir jūs savo jiegomis, ilgai. Manau sodyboje užtenka šulinio, kelios priežastys kodėl:lengva eksploatuoti, negiliai vanduo kuris bus naudojamas įvairioms reikmėms.Teoriškai valgymui sumaudojame nedaug vandens ir neverta dėl to daryti sudėtingų inžinierinių sprendimų. Dėl ūkinio projektavimo tai aš ten užmečiau su architektu standartinį namo projektėlį ir pavadinau ūkiniu ir praėjo. Šiandien turiu rezultatą: atvesta elektra, iškastas šulinys, pastatytas met garažas. Šių metų aptimistinis variantas pamatai ir dėžutė, pesimistinis pamatai

    AtsakytiPanaikinti
  22. Taip ir aš manau kad vanduo būtinas ir elektra būtina. Taip patogiau. Pirminėje samatoje nematau ūkininko pažymėjimo ir topo nuotraukos. O jei ant melioracijos plano yra pagrindiniai surinkėjai tai yra jų apsaugos zonos ant kurių neleidžia nieko statyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Topo nuotrauka man suorganizavo tie, kurie rupinosi zemetvarkos projektu ,iejo i bendra kaina, atskirai nereikejo daryti. O taip pat "elektrikai" daro savo topo nuotrauka, kad privesti elektra prie sklypo - tai irgi nereikejo moketi, ten ieina i projekto kaina.
      Pazarnykai, o kodel taip uztruko su statybos leidimu? Pas jus ukininko sodyba?
      Del sulinio - dabar lyg ir privaloma ruosti grezinio projekta, kad gauti statybos leidima. Man klausimas dabar - kada ta grezini daryti: ar dabar iskart, ar po 10 metu, o iki to naudotis suliniu (jeigu jame bus vandens zinoma...)

      Panaikinti
  23. Kaip suradote savo sklypą? Ar naudojotės internetiniais skelbimų portalais, agentūromis ar patys važiavote į kaimus? :)
    Ar turėjot kokius kriterijus rojunui, kaimui, kuriame bus jūsų sklypas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš puoselėju mintį kada nors parašyti atskirą įrašą apie sklypo paiešką ir į ką reikėtų atsižvlgti. Nerašau kol kas todėl, kad pakeliui aiškėja vis naujų niuansų, kas yra ar būtų labai svarbu. Na o atsakant kaip radau - Remax brokeris vardu Vadimas man padėjo, nes jam buvau išsakiusi savo kriterijus ko noriu: 1) ne toliau nou Vilniaus nei 30 km, 2) ne mažiau nei 50 arų, 3) kaina apie 30 tūkstančių.

      O ieškojau skirtingai: ir per aruodas.lt, ir visų pažįstamų užklausiau, kurie turi sodyb as - kad jei kaiminystėje kas pardavinėtų kokį sklypą, ir per Remax brokerį (ant jo užtaikiau visai netyčia, brūkštelėjau užklausimą dėl vieno sklypo, kurį radau internete); beje, kartais tiesiog išvažiuodavau link Molėtų ar link Kernavės ir užsukdavau į kokį kaimelį, pasibelsdavau pas nustebusius žmones ir klausdavau ar netoliese kas nenori parduoti žemės. Žodžiu visais įmanomais būdais. Aš labai intensyviai ieškojau 4 mėnesius: savaitgaliais, vakarais (vasarą ilgai netemsta, taigi dėkingas laikas lakstyti). Na o vieną dieną paskambino brokeris ir paskė, kad yra vienas sklypukas maždaug tinkantis man, tiesa vietoj 50 arų - 2 ha, o kaina ne 30 t, o 40 t. Bet nusiderėjau iki 35 t. Ir rugsėjo pabaigoje tapau žemvalde :) O dėl kriterijų tai viską detaliai surašiusi esu čia: http://statausodyba.blogspot.com/2012/01/labai-didelis-noras-ir-reikalavimu.html

      Beje, galiu išsakyti savo asmeninę nuomonę del rajono: manau, kad vilniečiai dar neatrado puikaus krašto šaia Vilniaus - link Baltarusijos. Puiki gamta, arti Vilniaus. Dažno akys krypsta link Molėtų, link Trakų, link Kernavės. Galbūt dėl to, kad čia daugiau gražių ežerų ir upių. Kadangi puikiai suvokiau, jog šalia ežero aš neįpirksiu, pradėjau ieškoti tiesiog gražaus gamtos kampelio. Ir esu labai patenkinta savo sprendimu. Dėl vandens - gal kada išsikasiu tvenkinį - ne ežeras, žinoma, bet ir ramybės daugiau, jokiu poilsiautojų ar kaimo turizmo po nosimi...

      Panaikinti
  24. galbūt ne viską perskaičiau, ar neradau-gal sklypą įsigijot Rudaminos, Turgelių kryptimi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Parduodami vidaus ir lauko vandentiekio bei kanalizacijos vamzdžiai. Prekės wawin arba pipelife gamintojo. Kainos derintinos, galimos nuolaidos.
      Tomas 861155169

      Panaikinti
  25. Teisingai pasakyta- planuojame biudžetą, kad po to būtų iš ko pasijuokti. :) O šiaip tvora nėra toks jau ir statinys, tik, kaip ir visur, reikia pasidomėti, kur pigiau. Mes iš čia pirkom ir statėmės tiek tvorą, tiek vartus: http://www.tvora.eu/lt/produkcija/tvoros/metalines-tvoros-gruntuotos/stumdomi-vartai

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai